15.11.11

Matkahaaste

Sain Bellissima Marinella blogin Susannalta matkailuaiheisen haasteen, joka sisältää viisi kysymystä. Jo etukäteen sanottuna, haaste oli todella vaikea, koska jokaiseen kysymykseen olisin voinut laittaa niin monta erilaista vastausta. :)


1. Ikimuistoihin kohde tähän mennessä

Hmm.. Kauhean vaikea jo heti tähän alkuun! :D Ehkä sanon joskin ehkä jopa tylsästi, että New York. Olen käynyt siellä kahdesti, kerran yhtenä osana häämatkaa ja toisen kerran kaverien kanssa. Siinä kaupungissa on jotain todella ainutlaatuista ja jopa USA:ssa se on tunnelmaltaan jotenkin erilainen kuin muut käymäni kaupungit.  Yleensä en tykkää käydä samassa paikassa montaa kertaa, mutta sinne voisin lähteä lomalle vaikka nyt.




2. Hauskin matkamuisto

Rakastan huvipuistoja ja matkustaessakin haluan käydä sellaisissa aina kun mahdollista. USA:ssa on New Jerseyn Jacksonissa on Six Flags Great Adventure huvipuisto, joka on täynnä erilaisia vuoristoratoja. Siellä kävin mm. Kinda Ka vuoristoradassa, joka on maailman korkein. Kyydin alussa se kiihdyttää ainoastaan 3,5 sekunnissa 206km/h nopeuteen, mikä tuntuu kyllä todella rajulta. Sen jälkeen se nousee pystysuoraa 139m, vauhti hiipuu ylhäällä, jonka jälkeen se tekee sen matkan alas ja vauhti kipuaa jälleen yli 200km/h. Vuoristorata näytti todella hurjalta ja täytyy sanoa, että aika paljon jännitti, mutta oli se kyllä todella hauska! Samassa puistossa oli muuten myös maailman suurin(?) puinen vuoristorata, jonka kyyti tuntui melkein vielä hurjemmalta. Siinä oli ainoastaan lantiokiinnitys, mutta silti sekin meni melkein pystysuoria mäkiä, jolloin tuntuu että johan jo ihan luonnonlakien vuoksi pakolti paiskautuu pois vaunusta kun ei ole mitään mikä pitäsi yläkroppaa ja tangon alta voisi vain liukua. :D

Huomatkaa oranssi vaunu, niin mittasuhteet tulevat paremmin selville


3. Upein luontokohde jossa olet käynyt tai haluaisit käydä
Tämäkin on aika vaikea, mutta sanon että Grand Canyon. Tottakai olin nähnyt siitä paljon kuvia, mutta silti kun sen näki ensimmäisen kerran omin silmin, oli se jotain aivan uskomatonta! Vaikka ihminen on rankentanut mitä hienoimpia ja kauneimpia asioita, kyllä luonto silti vie aina lopulta mielestäni voiton!




4. Paras ranta jolla olet ollut
Pidin Balin rannoista todella paljon ja siellä oli upeita rantoja todella paljon. Käydessämme Balilla, olimme myös muutaman yön pienemmällä Lembongan saarella, jossa oli liikennettäkin vain muutaman pienen lava-auton ja skootterien verran. Siellä oli aivan upeita luonnonrantoja ja ne eivät olleet liikakansoitettuja.

Pääsaarelta
Lembonganalla


5. Kohde johon et ihastunut
Jokaisessa paikassa missä olen käynyt, on aina ollut jotain hyvää, mutta pakko sanoa etten ehkä Turkin Alanyaan ole lähdössä ihan heti uudestaan. Maisemat olivat todella kauniita ja ruoka hyvää, mutta sitten se kaikki muu siellä... Matka maksoi ainoastaan (lennot + hotelli 1vko) 170/henkilö, joten ei nyt sen puoleen harmita ja on sekin nyt nähty. :)

Turkin matkasta on varmaan jotain viitisen vuotta ja siitä minulla ei ole valokuvia tällä tietokoneella.


Kiitoksia Susallalle vielä tästä haasteesta, 
oli mukavaa muistella kaikkia ihania muistoja sitä tehdessä! 

Itse haluaisin haastaa seuraavien ihanien blogien bloggaajat:

8 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta, otetaan vastaan. :)
    Ihanissa paikoissa olet käynyt. :) Hui kauhistus mikä huvipuisto ja laitteet. En ikinä uskaltaisi mennä, kun pupu tulee pöksyyn jo Särkänniemessä ja Lintsillä. :D

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihana haaste ja sinä oot kyllä onnistunu toteuttamaan sen!!!:) AIvan ihania kuviakin..:) <3
    Laitetaan tekoon, heti kun koulukiireet helpottaa:)
    Kiitos muru:)

    VastaaPoista
  3. Riina: Kyllä minäkin olen aina ihan varma laitteen liikkeellelähtöä odotellessa, että nyt jokin pultti tai vaijeri pettää ja kuolema tulee! :D

    Mona: Voi kiitos! <3 Tsemppiä koulujuttuihin! Ihailtavan usein kyllä aina päivittelet blogiasi vaikka muitakin kiireitä riittää. :)

    VastaaPoista
  4. Hei kiitos haasteesta! Tosi kiva, tämä täytyy ehdottomasti tehdä! :)

    VastaaPoista
  5. Hienot kuvat! Bali näyttää rennolta paikalta

    VastaaPoista
  6. Kiitos! :) Olisko minun muuten pitänyt laittaa myöskin 89 nimesi perään? Nyt se jäi pois.

    VastaaPoista
  7. Sä olet siis myös mun matka-idolini!<3 Haluaisin kaikkiin muihin noihin paikkoihin, paitsi sinne Alanyaan ;D
    <3: Norppa matkustaa...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Alanyakin menettelee jos seura on hyvää, mutta jos itse varaa matkaa, suosittelisin tutkimaan myös muita vaihtoehtoja.. ;)

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)