20.10.14

Patent Leather

En voi sille mitään, että rakastan kiiltonahkaa materiaalina. Se on mielestäni jännittävä ja erilainen, mutta silti tyylikäs. Kiiltonahkaisina minulta löytyy muutama kenkäpari sekä yksi clutch eikä harmittaisi jos tuo joukko vielä joskus kasvaisi. 
Viime viikolla en töissä voinut tennareissa tassutella ja pakkasin työjuttuihin mukaan kaksi kenkäparia, jotka molemmat olivat sattumalta kiiltonahkaa. 
Sandlerit ovat ne ns. "mukavat korkkarini" ja kyseisellä merkillä onkin mainetta jalkaystävällisten kenkien valmistajana. Ostin ne Melbournessa laukkakisoihin, joihin piti pukeutua juhlavasti, mutta samalla kaikki tietävät, että vähänkään kosteammalla säällä saattaa tuloksena olla äärimmäisen upottava maaperä, johon sitten korot uppoilevat. Noissa on leveämpi korko kuin yleensä olen korkokengissä tykännyt, mutta laukkakisoissa ne olivat hyvät. Nyt niihin korkoihin on oma silmä jo muutenkin tottunut

Toiset kengät ovat loaferit lempimerkiltäni Aldolta, jotka taisin muuten myös ostaa asuessani Melbournessa. Tästä kenkäparista olen aina tykännyt todella paljon. Ne ovat todella kivat sellaisiin päiviin kun ei halua laittaa korkoja, mutta vaikkapa balleriinat tuntuisivat liian rennoilta tai kenties jopa tylsiltä.
Molemmat ovat aitoa nahkaa ja ovat kestäneet yllättävät hyvin, erityisesti nuo paljon käytössä olleet loaferit.

Mitä te tykkäätte kiiltonahasta? :)

2 kommenttia:

  1. Kauniit kengät! Tämän tyyppiset loaferit kyllä puuttuvat kaapistani, täytyykin muistaa merkki ja malli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas Nonna! :) Olen kokenut nuo niin monikäyttöisiksi kengiksi. Aldoa voisin merkkinä kehua loputtomiin sillä siinä mielestäni kohtaavat laatu ja hinta. Kengät ovat melkein lähes poikkeuksetta aitoa nahkaa, mutta hinnat ovat silti kohtuulliset. Merkillä on myös ihan hirmu hyviä suunnittelijoita sillä aina liikkeessä käydessäni haluaisin ostaa jotain. :D Merkki on muuten alunperin Kanadasta ja perustettu 1970-luvun alussa.

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)