19.7.13

Asu 19/07/13 ja mussutusta nilkasta

Tänään minulla oli kolmas lääkärinaika viikon sisään nilkastani ja toisin kuin kahdella edellisellä turhalla käynnillä, niin tällä kertaa tulokset olivat viimein saapuneet.

Alkuun kuitenkin se päivän asu:


- bleiseri: Zara
- toppi: GAP
- farkut: American Eagle
- laukku: Givenchy ( antigona )
- kengät: Tory Burch
- korvikset: David Lawrence
- rannekorut: Kate Spade, Gorjana
- kello: Guess

Lääkäri vahvisti, että jokin nivelsiteistäni on mennyt nilkassani täysin poikki ja tätä olin epäillyt itse jo aikaisemmin. Kaikkia nivelsiteitä ei kuitenkaan pystytty täysin ultassa näkemään voimakkaan turvotuksen ja ylimääräisten nesteiden takia. Yllättävää oli kuitenkin, että jatkohoidoksi hän määräsi fysioterapiaa! Menin tilanteessa todella hämilleni ja vaikka olin pahinta epäillytkin, oli se silti isku.  Nyt jälkikäteen alkoi mietityttämään onko fysiterapia oikeasti se paras juttu tässä tilanteessa? Haluan kuitenkin täysin toimintakuntoisen nilkan, joka ei rajoita mitään urheilua tai lajin harrastamista lähitulevaisuudessa tai myöhemmin tulevaisuudessa sen takia etten ole hoidattanut nilkkaani kunnolla.

Päässäni pyörii nyt miljoona vaihtoehtoa ja yksi niistä on, että menen magneettikuvaukseen täysin omaan piikkiini. Haluaisin selvän kokonaistilanteen nilkastani ja lisäksi haluaisin toisen mielipiteen siitä, että parantuuko nilkkani todellakin entiselleen pelkästään fysioterapialla.

Nilkkani harmittaa minua todella paljon, koska se vaikuttaa niin moneen asiaan elämässäni. Nytkin olen jo joutunut jättämään pois harrastuksistani salibandyn ja salilla useimmat jalkaliikkeet. Nilkka tuntuu jäykemmältä kuin toinen nilkkani ja pitkä kävely ja portaiden nousu rasittaa sitä selkeästi. Murheistani ehkä pienin, mutta murhe silti on se, etten voi edes kuvitellä käyttäväni kenkiä joissa on vähääkään korkoa. Lisäksi päälle painavat aikatalut muuttoineen Kanadaan ja erilaisten terveyssopimusten vanhenemiset, jotka taas vaikuttavat hoitoon ja kustannuksiin. :(

Mussuti, mussuti, blaah..!!!

12 kommenttia:

  1. Onpa harmillinen juttu tuo nilkka ja varmasti asia mietityttää. :( Kuulostaa kyllä aika ihmeelliseltä, että jatkohoito olisi vain fysioterapia?! Toivottavasti asia jollakin tavalla ratkeaisi. Ei sinulla olisi mahdollisuutta käydä täällä Suomessa lääkärillä ja kysyä arviota asiaan?
    Asusi näyttää muuten tosi kivalta ja ihastelin kauniin värisiä kynsiäsi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varasin jo uuden ajan sunnuntaille, jotta voin keskustella asiasta lisää ja lisäksi jo googlettelin magneettikuvauksia ja niiden hintoja Suomesssa. Eli toivottavasti nyt tosiaan jokin ratkaisu tulisi tai ainakin saisin mielenrauhan. Ja kiitos! :) Kynsissäni on perus kiiltävä sininen lakka ja sen päällä kerros Opin mattapäällyslakkaa. Olen jotenkin ihan hullaantunut mattakynsistä. :)

      Poista
  2. Voi sinua :( ihan tyhmä juttu että sun nilkka meni silloin, olisit niin ansainnut että saat nauttia loppuajasta Australiassa ilman huolia nilkasta ja nivelsiteistä. Ja pitäähän sun nilkan olla kunnossa Kanadassa, koska BC on oikea urheilun mekka!

    Norppa aloittaa nyt tylsän ja kuivan lääkäripuheen (siis ennemminkin mutu-puhetta, mutta uskottelen vaan itselleni että tiiän näistä jutuista; aibakin kokemusta on) Jos nivelside on poikki, ei nilkkaa kuitenkaan kipsattais tai leikattais (ainakaan ilman muitakin vaurioita) ja yleensä silloin vaihtoehto on yrittää kuntouttaa sitä fysioterapian avulla. Käytännössä nilkkaa käsitellään, liikutetaan ja vahvistetaan tarpeeksi kevyesti niin, ettei se pääse ärtymään samoin kuin kovemmassa rasituksessa. Nilkkaa on kuitenkin pakko käyttää, sillä muuten kaikki tukilihakset surkastuu ja koko nivel jäykistyy (huomaat jo nyt jäykkyyden) epänormaaliin asentoon, mikä sitten pitää nestettä nilkassa ja pidemmän päälle voi aiheuttaa muitakin oireita. Nilkkaa siis pitää vahvistaa siten että se jaksaa pitää itseään oikeassa asennossa ja venyttää ja liikutella siten että normiliikkuvuus palautuisi. Kaikki tulee kuitenkin tehdä ns. hitaasti kiiruhtaen eli ei liikaa kerralla ja oikea tekniikkq on myös tärkeää, eli tässä mielessä fysioterapia on kyllä hyvä juttu.

    Norppa on kuitenkin sitä mieltä, että jos ultrassa ei kaikki nyt näkynyt, on parempi tehdä magneetti nyt heti ja saada täysi vastaus nilkan tilanteesta, kuin tehdä se vasta esim puolen vuoden päästä jos nilkka vaivaisi vuelä silloinkin. Voi olla, että lääkärien mielestä tuo magneettikuva on turha, eikä se välttämättä muuta mitään, mutta jo mielenrauhan saaminen on tksi arvo sinänsä. Voi tosiaan olla että sinulle sanotaan että rahasi menevät hukkaan magneettikuvassa, eikä kukaan voi ennen kuvuen saapumista tietää, oliko niistä apua vai ei. Kallishan se magneettikuva on, mutta ei nyt enempää kuin joku laukku ;) Muistaakseni töölön mehiläisessä magneetti maksaa kelakorvauksen jälkeen vajaa 400 euroa.
    Norppa sai kuitenkin niin ison opetuksen, että parempi selvittää tilanne mahdollisimman pian. Silloin myös paraneminen voi tapahtua niin pian kuin mahdollista.

    Norppa on nyt virallisesti kesälomalla ja aloitan sen viikolla Elviksen kanssa! Ihanaa Elvis-terapiaa siis heti loman alkajaisiksi, ja olen mävissä kun tuutte suomeen :) pian nähdään!! <3 Matkusta varoen nilkkasi kanssa! (p.s. olisiko nyt lentosukat paikallaan?;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle norppa pitkästä ja mietintää käytetystä viestistä! <3 Tuli kiva olo siitä ja kiva että sinäki olet sitä mieltä että fysioterapia on nilkoissa ihan riittävän hyvä hoito. Kävin tänään lääkärissä ja sain lähetteen magneettikuvaukseen, jotta ainakin saan tiedon nilkkani kokonaistilanteesta ja siten myös mielenrauhaa. :) Pian nähdään! <3

      Poista
  3. Hyvä että sait lähetteen magneettiin!!! Oon samaa mieltä, että on tärkeää tietää se kokonaistilanne, vain silloin voi tietää, mikä hoitokeino on paras.
    Mukavaa Synttäri-iltaa sinne, ja turvallista matkaa! Elvikseltä terkkuja! :D
    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvitse sitten myöhemmin enää miettiä, että oliko siinä sittenkin jotain enemmän kun kerta ihan lausunnossakin lukee, että kaikkea ei pystytty kunnolla näkemään sen ylimääräisen nesteen ja turvotuksen takia. Se on myöskin paljon halvempi kuin alunperin pelkäsin. :) Se on vain 270$ ja senkin saatan saada vakuutukseen sillä omavastuu täyttyi jo sen sormiseikkailun aikana.

      Poista
    2. Nimen omaan! Ja ei kyllä ollenkaan paha hinta! :) Toivotaan että se menisi kuitenkin vakuutukseen, sillä sormiseikkailusi oli tosiaan jo vaiherikas ja hinnakas. Tärkeintä kuitenkin terveys <3

      Poista
    3. Sitä se oli. :D Olen aina ollut samaa mieltä, että terveyteen kannattaa aina panostaa! Mieluummin sitten säästää muissa asioissa. :)

      Poista
  4. Mä olin lähettävinään viestin,mutta eikai sitten mennyt perille. Hö!
    Olen samaa mieltä kuin Norppa,eli magneetin kautta fysioterapiaan. Itselläni on se kokemus tämän selkäfiaskon kanssa,että kunnon fysioterapeutti näkee kuvasta onko vikaa ja missä ja sitten hoito alkaa. Vaikkei lääkärit nähneet juur mitään. Suosittelen lämpimästi fysioterapeutin apua. :)
    Toivotavasti pääset magneettiin pian ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selkäjuttusi on kyllä ollut todella harmillinen ja sekin alkoi niin pienestä jutusta. :( Sain PT:ni kautta yhteystiedot eräällä fysioterapeutille, joka pitäisi olla ihan hyvä ja häneen otan yhteyttä heti loman jälkeen. Sain jo huomiselle ajan magneettikuvaukseen ja kiva saada se pois alta. Myöhemminkin on kiva kun on ne kaikki kuvat ja Suomessakin tiedän jo erään lääkärin, joka on erikoistunut juuri niveliin kohdistuneisiin vammoihin ja muihin on niihin liittyviin ongelmiin. Eli mahdollisuuksia on paljon ja eiköhän se tästä. :)

      Poista
    2. Kyllä se kuntoon tulee, olen siitä ihan varma!! :)

      Poista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)