8.7.13

Kimallelakkojen poistaminen

Tuskailin muutama postaus sitten, että vaikka rakastankin kimallelakkoja, on niiden poistaminen aina hirmuista tuskaa. Tuntuu kuin hileet suorastaan porautuisivat kynnen omaan pintaan vaikka käyttäisi alus- tai muita lakkoja kimallelakan alla. Googlettelin hieman vinkkejä sellaisten lakkojen poistoon ja löysin foliotempun. Sen löydettyäni muistelin lukeneeni siitä aikaisemmin jo jostain blogista, mutta unohtaneeni sen. Koko temppu on todella yksinkertainen ja looginen ratkaisu ongelmaan.

Tarvikkeiksi tarvitaan ainoastaan kynsilakanpoistoainetta, pumpulipalloja ja foliosuikaleita. Idea on kostuttaa pumpulipallot kynsilakanpoistoaineella, laittaa sellainen kynnen päälle ja kietoa foliolla sormenpää tiukaksi paketiksi, jotta pumpulipallo pysyy hyvin kynnen päällä.




Netissä tuntuivat ihmiset pitävän tuppoja lyhimmillään vain pari minuuttia, mutta itselläni se taisivat lopulta olla melkein 10 minuuttia sillä juutuin katsomaan aamutelevisiosta yhtä mielenkiintoista juttua.

Tuppoja pois ottaessa on tärkeää, että niitä puristaa ja kiertää samalla! Eli itse puristin tuppoa aina toisen käden etusormen ja peukalon välissä samalla kun vedin sitä kiertäen irti. Tämä on nimittäin se, mikä viimekädessä irroittaa kynsilakanpoistoaineessa liuenneet lakat.
Tässä lopputulos, johon olen erittäin tyytyväinen. Hileet poistuivat kerralla ja täydellisesti, ja ikinä ei vielä niiden poistaminen ole ollut näin tuskatonta. Kynsilakanpoistoainetta kului hommaan todella paljon, mutta ehkä kyse oli siitä, että näin ensikokeilulla tein pumpulipalloista todella kosteita ja vähempikin olisi ehkä riittänyt. Myös foliosuikaleita minulla oli muutama ylimääräinen mikä oli hyvä asia. Kun toisessa kädessä oli jo tupot sormissa, ei toisen käden tupottaminen ollut enää yhtä helppoa. Jouduin pariin sormeen laittamaan toisen foliosuikaleen ensimmäisen päälle kun en sitä ensimmäistä saanut kunnolla ja tarpeeksi tiukasti. 
Lopuksi on tärkeää kosteuttaa kädet hyvin, sillä onhan kynsien liottaminen kynsilakanpoistoaineessa niille kuitenkin pieni koettelemus. Muutenkaan kimallelakkoja ei suositella käytettäväksi jatkuvasti sillä ne rasittavat kynsiä tai pikemminkin se niiden poistaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)