8.3.12

Tahtoo laskettelemaan!

Rakastan laskettelua ja olen harrastanut sitä n. 4 vuotiaasta eli nyt yli 20 vuotta. Hui! :D Rakastan sitä ennenkaikkea sen vauhdin vuoksi ja siksi, että se tuo tietynlaisen vapauden tunteen. Nautin laskettelemisesta niin paljon, että joskus kun saan laskea rauhassa ja kovaa, nauraa kiherrän yksin ääneen laskiessani. :D


Omistan laudankin, mutta se on jäänyt vähemmälle käytölle varmaankin sen vuoksi etten ole siinä yhtä hyvä kuin suksilla. Laskemiseni sen kanssa on huomattavasti hitaampaa, jolloin siitä jää tietynlainen vauhdinhurmantunne pois. Hyvä sitäkin taitoa olisi kehittää, mutta kun nykyään olen päässyt laskettelemaan vain muutamia kertoja per talvi, ei sitä millään malttaisi lähteä laudalla rinteeseen.


Minun on tehnyt pitkin talvea (=Australian kesää) hirveästi mieli laskettelemaan. Välillä tulee päiviä, jolloin sitä miettii monta kertaa, että pääsisipä.. Luonnollisestikaan se ei ole ollut mahdollista, mutta onpa jotain minkä vuoksi odottaa Australian talvea. Täällä on joitain laskettelukeskuksia, jotka sijaitsevat vuoristoissa ja niissä voi talvella lasketella. Yhtään en tiedä minkälaisia ne ovat, mutta olisi mielenkiintoista kokeilla. Toinen mikä kiinnostaisi aika paljonkin oli päästä laskettelemaan Uuteen-Seelantiin. Siellä on kuulemma todella upeita laskettelukeskuksia! :)


Nytkin kun katselee näitä kuvia, iskee valtava rinnekaipuu, ja eipä monesti se after ski myöskään ole yhtään hullumpaa.. ;) Nämä olivat ainoat laskettelukuvat mitkä löysin koneeltani ja ne on kuvattu muutamia vuosia sitten Kanadan Whistlerissä. Samassa paikassa kisattiin myös olympiakisojen alppilajit vuonna 2010.


Onko siellä ketään, joka rakastaisi laskettelua tai lautailua? :)

16 kommenttia:

  1. Onpas mahtavan näköisiä kuvia! Rakastan niiiiiin paljon vuoria <3 Tekisi heti mieli mennä tuonne kuvailemaan...
    Heh, laskettelusta en taas niin välitä. EN IKINÄ voisi laskea noin korkealta sukset jalassa ;D Kuolisin varmaan siinä laskussa... Höm. Mutta voih, se on inhottavaa kun on mielessä kokoajan jotakin mitä haluaisi tehdä eikä pysty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin! Tai siis ylipäätään luontomaisemia. :) Olen ollut muutamalla automatkalla alpeilla ja ne ovat olleet maisemallisesti todella upeita. Maisemia näkee ihan autosta ja maisemalevikkeiltä. :D Itsenäni vähän kaihertaa se, että haluaisin joskus hypätä laskuvarjolla mutten tiedä että pystyisinkö oikeasti.. ;)

      Poista
  2. Laskettelu on ollut rakas harrastus vuosia, mutta nyt ei ole vaan pariin vuoteen tullut käytyä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi harmi. Ehkä ehdit vielä aurinkoisille kevätrinteille tai sitten ensitalvena. :) Itselläni ei Suomessakaan ollut mitään keskusta ihan todella lähellä ja se ainakin itselläni nosti aina kynnystä lähteä ja vähensi kertoja. :/

      Poista
  3. Minä minä!! :) Varmaan arvasit, jos luit lumilautailu-postaukseni .
    Olin itseasiassa jo kommentoimassa, että lähde ihmeessä uuteen-seelantiin jos laskemaan mielit :) Esim Queenstownin lähellä eteläsaarella on käsittääkseni aika hyvät keskukset, ainakin yhden brittipojan mukaan, jonka kanssa juttelin siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Näytti todella kivalta! :D

      Meidän edeltäjä töissä kävi pariinkiin kertaa laskettelemassa jossain siellä päin ja kehui todella paljon! Siitä mun innostus sinne vähän syttyikin. Kiva kuulla että sinäkin olet kuullut samansuuntaista. :)

      Poista
  4. Oi norppa rakastaa sitä myös!!!! Oma "urani" taisi alkaa 5-vuotiaana, mutta nyt en tosin ole moneen moneen vuoteen ollut mäessä, vaikka sitä kovasti kaipaankin. Kun muutin Permiin, en lomalla enää uskaltanut riskeerata, ja sitten menikin aikaa että olisin voinut edes haaveilla nousevani suksille nilkkani takia. Nyt en enää omista omia välineitä, joten reissut tulisi aika kalliiksi, ja rakas harrastus on niin sanotusti jäissä. Mutta se tunne, kun viilettää suksilla pitkin auringon kirkastamaa rinnettä ja huomaa hihittelevänsä ääneen...:) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hienolta uralta, harmi että on "jäissä". <3 Mutta ehkä vielä joku päivä jälleen viiletät hymyissä suin! Itse ainakin pystyin kuvittelemaan sen näyn mielessäni. :)

      Poista
    2. Varmasti vielä teen come backin! Taidoilla en ehkä siinä vaiheessa katseita käännä (korkeintaan päinvastaisessa merkityksessä:)), mutta saatan nauraa ja kiljua ilosta niin kovaan ääneen, että kanssalaskijani menee hiljaiseksi :D Kalle muuten laskettelee myös! Ja ihanaa, sä pääset siellä nauttimaan vielä sen pallonpuoliskon rinteistä, hymyssä suin kiherrät siellä :) <3

      Poista
    3. ..ja ei se tyyli, vaan se hauskuus! :) ja oikeasti tuskin malta odottaa, että tulisi tilaisuus! :D

      Poista
  5. so great post and photos:) please visit me in free time:)
    http://mesmerize87.blogspot.com/

    VastaaPoista
  6. Mie hurahdin lautailuun vuosien tauon jälkeen! Nuorempana tuli laskettua paljonkin, kun Himos oli suhteellisen vieressä, mutta sit se jäi. Toi vika kuva on UPEA!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :D Itsekin olen käynyt Himoksella monesti. Minulle se ei ollut ihan vieressä, mutta kuitenkin sellaisella etäisyydellä, että sinne saattoi tehdä päiväreissun. Siellä on kuitenkin jo ihan hyvänkokoisia rinteitä etelän keskukseksi! :)

      Poista
  7. Mä olen kans laskettelijatyttö! Ja kans ihan pienestä asti ollu rinteessä. Kun vanhemmat aikoinaan erosi niin isi muutti yhden laskettelurinteen ihan viereen ja siellä sitten oltiinkin joka toinen viikonloppu ja iskän kanssa vietetyt talvilomat meni Himoksella ja millon Tahkolla. Ihan huippua oli<3 :) Nyt en oo vuosiin päässyt rinteeseen, tekis kyllä mieli, varsinkin näiden sun kuvien jälkeen! :D

    VastaaPoista
  8. Oih, kuulostaa todella ihanalta! :D laskettelurinteitä kun ei ole ihan jokapaikassa niin se yleensä rajoittaa aika paljon. Ei tämä postaus varsinaisesti sitä omaanikaan intoa lannistanut.. ;) Toivotaan että molemmille tulisi hyvät tilaisuudet pian eteen. :)

    VastaaPoista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)