8.6.11

Kirkkovene

..ja kyllä otsikolla tarkoitan ihan kirkkovenettä. Se ei ole mikään kiertoilmaisu millekään muulle.. ;)

Kävin eilen illalla soutamassa sellaisella. Kyseessä on siis urheilulaji, jossa soudetaan 15 paikkaisella veneellä. Siinä on yhteensä 7 soutajaparia ja yksi perämies, joka ohjaa venettä, huutaa välillä tahtia ja ohjeita, sekä meidän tapauksessamme hauskuuttaa myös kivoilla vitseillä. :) Nimi veneelle ja lajille tulee siitä, että sen kaltaisilla veneillä soudettiin aikanaan kirkkoihin kun maantiet olivat monesti huonompi ja hitaampi vaihtoehto. Entisellä työpaikallani, jossa tein aikanaan vuoden kestäneen sijaisuuden, on tälläinen kirkkovene, jolla he ovat olleet usein mukana myös Sulkavan Souduissa. He käyvät kerran viikossa harjoittelemassa ja koska vene on tuskin ikinä niissä täynnä, olen minäkin käynyt siellä.

Nykyaikaiset kirkkoveneet rakennetaan edelleen puusta, mutta niissä on pyörillä olevat liikkuvat penkit. Se tarkoittaa sitä että suurin työ tehdäänkin jaloilla eikä käsillä tai selällä. Tykkään lajista sen vuoksi että siinä koko kroppa saa todella paljon hyvää liikuntaa. Yleensä harjoituksemme ovat kestäneet sellaisen 1,5 tuntia ja varsinkin tuulisen sään sattuessa, tuntee liikunnan vaikutukset koko kropassaan! Eilen oli aika mukava sää. Ei tuullut paljoa ja aurinko paistoi mukavasti, mutta ei enää yhtä kuumasti kuin päivällä.

Toissakesänä olin itsekin mukana Sulkavan Souduissa, joissa siis soudetaan 60 kilometriä. Jotkut väittävät että kyseessä on rajumpi suoritus kuin maratoni, mistä en itse tiedä kun en ole sellaista ikinä juossut.. ;) Jokatapauksessa olin kyllä sen suorituksen jälkeen aivan poikki ja hyvä etteivät jalat tärisseet takaisin maihin päästessä. Muistan viimeisillä kilometreillä ajatelleeni ettei ikinä enää! Jännästi se aika kuitenkin kultaa muistot, sillä nyt näyttää siltä että olisi menossa Sulkavalle taas! Eli ikinä ei pitäisi sanoa, että ei ikinä.. ;)

Jos löpinäni eivät vielä avanneet yhtään asiaa tai joku ei jaksanut lukea sitä, niin tässä vielä muutama kuva, joista asia ehkä hieman selkenee. Kaikki kuvat ovat Sulkavan soudun sivuilta.



Liukuvat penkit




Onko kukaan teistä ikina harrastanut tai kokeillut lajia? Tai jopa menossa Sulkavalle? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)