28.7.11

Viisumi saatu

Saimme viimein viisumit. Vaikka käytännössä niiden saaminen oli lähes varma juttu, jännitti se silti, koska ikinä ei voi kuitenkaan olla täysin varma etukäteen. Koko prosessi kesti kaikenkaikkiaan puolisen vuotta ja oli paljon mutkikkaampi kuin esimerkiksi wh-viisumin hankkiminen. Minun osuuteni oli sinällään helppo, koska olin ainoastaan mieheni viisumihakemuksena liitännäisenä perheenjäsenenä. Mieheni joutui tekemään mitä erilaisempia selvityksiä ja todistuksia ja samoin mieheni työnantaja. Itse lähinnä täytin nimeni, syntymäaikani, passini numeron, suhteeni hakijaan ja aikaisemmat nimeni. Lisäksi jouduin toimittamaan kopion passistani, todistuksen avioliitostamme sekä todistuksen millä tavoin olen australiaan saavuttuani terveydenhuollon piirissä. Jälkimmäinen tarkoitti lähinnä erästä Kelan paperin täyttämistä sekä kopiota matkavakuutuksestani.

Nyt on kuitenkin mukavaa kun on viisumi taskussa (laukussa) ja kaiken pitäisi olla sen osalta selvää. Tuo viisumi antaan minulle myös luvan opiskeluun tai työntekoon, mikä on todella tärkeää. Minusta ei kotirouvaksi olisi.. ;)

Viisumin yläosa

6 kommenttia:

  1. Jeee, hieno homma! Nyt varmaan lähtö tuntuu entistä todellisemmalta. Meillä alko säästö Aussi-matkaa varten joten tulos ollaan! :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä se alkaa kieltämättä. :D Mahtavaa, mahtavaa, mahtavaa!!! :D

    VastaaPoista
  3. Hieno juttu, varmasti on mukavampi nyt, kun viisumiasiakin on kunnossa! :)

    VastaaPoista
  4. Kyllä vain. :) Hirveästi on kyllä vielä kaikkea muuta tekemistä ennen muuttoa.

    VastaaPoista
  5. Aikast jännää:)) MAhtaa olla perhosia vattassa:)

    VastaaPoista
  6. On kyllä kun alkaa todella aina ajattelemaan sitä. :) Nyt asunnon tyhjentäminen tuntuu vain vieneen kaiken energian ja keskittymisen. Onneksi sekin kohta ohi. :)

    VastaaPoista

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)