3.7.11

Lukutoukka

Olen aina ollut melkoinen lukutoukka ja rakastan kirjoja. Nyt välillä oli muutaman vuoden tauko, jolloin tuli luettua vähemmän, koska opiskelu itsessään vaati enemmän lukemista. Tykkään lukea etenkin autossa matkustaessa ja isänikin on sanonut ettei tiedä ketään muuta, jolla olisi aina kirja mukana ja lukisi sitä mitä ihmeellisimmissä väleissä.

Käytän paljon kirjastoa, mutta silti kirjakaupat osoittautuvat usein turmiollisiksi. Itseasiassa en edes tajunnut kuinka monta kirjaa minulla on lukujonossa ennenkuin kuvasin niitä tätä postausta varten. Suosin useimmiten pokkareita niiden halvemman hinnan vuoksi ja teen löytöjä monesti ALE-pöydistä. Jotkut ns. paremmat kirjat haluan ostaa kovakantisina.





Tykkään lukea oikeastaan kaikenlaista kirjallisuutta kuten fiktiivisiä hömppä- tai jännitysromaaneja, elämänkertoja ja tietokirjallisuutta. Coco Chanel on aina vaikuttanut kiinnostavalta henkilöltä ja viimeistään kuin katsoin YLE:ltä tulleen kaksiosaisen minisarjan hänen elämästään, tiesin että haluan lukea hänen elämästään myös kirjana. Elokuviin ja televisio-ohjelmiin joudutaan kaikki aina typistämään ja sen takia yleensä kaikki versiot ovat kirjoina parempi.

Eristyisen innoissani olen myös kolmesta tietokirjasta, jotka saapuivat postissa tällä viikolla. Rakastan historiaa ja näissä se yhdistyy naishistoriaan, joka mielestäni erityisen mielenkiintoista.  Pohjolan prinsessat kertoo todellisia prinsessatarinoita viikinkiajoista renesanssiin, Suomen herttuattaren arvoitus puolestaan sisältää useita henkilökuvia Suomessa 1700-luvulla eläneistä naisista ja Noitavaimo ja neitsytäiti keskittyy tavallisten naisten arkeen keskiajalla ja siitä eteenpäin.
Näistä kirjoista puolestaan odotan eniten Jean M. Untinen-Auelin kirjaa Maalattujen luolien maa. Kirja on kuudes osa sarjaan Maan lapset ja se on fiktiivinen kirjasarja, jonka tapahtumat sijoittuvat jääkauteen. Sain joskus teininä sarjan aikaisemmat osat joululahjaksi ja koukutuin ihan välittömästi. Aikaisemmat osat olen lukenut ainakin kahdesti tai kolmesti.




Jokin aika sitten tilasin myös jonkin tarjouksen perusteella kaksi muotiin liittyvää kirjaa. Näihinkään en ole ehtinyt vielä kunnolla perehtymään sillä on säästellyt näitä hieman Australiaan.


Onko kukaan muu lukutoukka tai lukenut mitään noista kirjoista? Loppukäänteitä ei saa paljastaa, mutta muuten voi kertoa mielipiteitä puolesta tai vastaan.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentillasi ja kiitos ajastasi! :)